Sensory analysis of raw and toasted pecan nuts
Abstract
Nuts are nutritious and well-accepted by the general population, which has increased their consumption. This study analyzed the sensorial characteristics of raw and toasted pecan nuts. In the pre-preparation, the nuts were toasted in an electric oven and air fryer at 180 ºC for 5 and 10 min, stirring every 2.5 min. Sensory analysis was performed using an affective acceptability test using a 9-point hedonic scale, evaluating appearance, odor, texture, and flavor attributes. A higher acceptability average was noticed for pecan nuts toasted for 5 min in the air fryer, followed by roasting for 5 min in an electric oven. However, all samples showed a satisfactory acceptability index above 70%.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
A submissão de originais para este periódico implica na transferência, pelos autores, dos direitos de publicação impressa e digital. Os direitos autorais para os artigos publicados são do autor, com direitos do periódico sobre a primeira publicação. Os autores somente poderão utilizar os mesmos resultados em outras publicações indicando claramente este periódico como o meio da publicação original. Em virtude de sermos um periódico de acesso aberto, permite-se o uso gratuito dos artigos em aplicações educacionais e científicas desde que citada a fonte conforme a licença CC-BY da Creative Commons.
Creative Commons Atribuição 4.0 Internacional.






